Tinnitus – Ontvang hier gratis de beste en goedkoopste remedie

Oorsuizen. Het staat weer eens – januari 2015 – in de kranten en de schijnwerpers. Fluittonen. Officieel “tinnitus” genaamd. Zelf heb ik het ook, en al een jaar of vier “stevig”. Lees hier hoe ik erin slaag om ermee te leven.

Ik ga je niet langer in spanning houden: ik vertel je nu meteen mijn geheim.
Vergeten.
Dat is mijn geheim: ik vergeet tinnitus.
Zoals ik ook andere pijntjes en kwalen kan vergeten. Dat doe ik al jaren en ik heb een heerlijk leven waarbij kwalen meestal binnen een paar dagen verdwijnen als sneeuw voor de zon. En in geval van tinnitus: binnen 30 seconden!

Als ik dit geheim vertel aan mensen die ook tinnitus hebben, dan krijg ik altijd dezelfde opmerkingen. Meestal zoiets in de trant van: “Maar mijn tinnitus klinkt zo hard, dat kun je gewoon niet vergeten”.
Sommige mensen zijn zelfs kwaad omdat ze zich niet serieus genomen voelen. Want ze lijden er zwaar door. En dat snap ik.

Sorry, maar vandaag ben ik meedogenloos: het is totale onzin!
Hoe hard en luid en indringend tinnitus ook is, je kunt het vergeten.

Mijn grote voorbeeld, psychiater en suggestievetaalspecialist Milton Erickson (1901-1980), stelde * :
“Verrassend genoeg maakt het voor het gemak waarmee je pijn met suggesties aanpakt vrijwel niets uit hoeveel pijn je hebt!
En hij heeft keer op keer aangetoond dat vergeten een van de meest bijzondere en gemakkelijkste manieren is om pijn e.d. te verminderen.
=

Twee dingen
Even twee dingen voordat ik stop met dit onderwerp:

 • Het volume van ‘mijn’ tinnitus kun je vergelijken met het volume van de fluittonen die je in je oren hebt na een avond discotheek/club/popconcert. Er zit ook een bepaalde “druk” bij.
 • In heel 2014 heb ik niet zoveel last van tinnitus gehad als nu in deze huidige week van 2015, sinds ik er op Facebook over schrijf en dankzij de vele reacties daarop. Daardoor word ik me er steeds bewust van en zo lijkt het zelfs alsof de fluittonen veel harder klinken dan voorheen. Uit ervaring weet ik gelukkig dat dat niet waar is: het is een soort zelf-hypnose. Oftewel: wat je aandacht geeft, groeit. De cellen van het lichaam reageren subliem op de suggesties en op je breinactiviteit (lees: overtuigingen).

 

DUS ALS JIJ TINNITUS WILT VERGETEN EN HET LUKT JE NIET, DAN DIEN JE JE ALLEREERST AF TE VRAGEN HOE JE DAT DAN DOET, DAT HOREN VAN DIE TINNITUS!

 • Hoe vaak en op welke manier geef jij je tinnitus aandacht?
 • Check je elk moment of het geluid er nog is?
 • Check je of de geluiden misschien wat minder is geworden? Of juist nog erger?
 • Ben je naar de geluiden in de wereld aan het luisteren door de tinnitus heen? Ik bedoel: vergelijk je de klanken uit de wereld en het volume ervan met de klank en het volume van de fluittonen en suizingen in je hoofd?
 • Ga je regelmatig zoeken op internet wat er over tinnitus bekend is en of er al een nieuwe oplossing is gevonden?

Als je dat soort dingen doet, dan reageert je lichaam daarop en geeft je meer en meer fluittonen en suizingen. Steeds luider. Steeds indringender. Dat garandeer ik je. Zelden was succes zo voorspelbaar.
=

Vergeten, hoe de je dat?
Hoe ben jij ooit je sleutels vergeten? Sta je ineens buiten, je hoort het geluid nog van de klap waarmee die deur dichtsloeg, en ineens realiseer je je dat de sleutels nog binnen liggen. Wat een sukkel ben je! Wie vergeet er nou de huissleutels? Hoe kreeg je dat voor mekaar?
Blijkbaar liet je je even goed afleiden!
Dus jij kunt het ook.
Je hebt ooit bewezen dat je belangrijke dingen kunt vergeten.
=

Genoeg
Zo, dit was het wat ik te melden heb over tinnitus.
Kom alsjeblieft niet naar me toe met je tinnitus voor een sessie, tenzij je teveel geld hebt dat je kwijt wilt. Want ik wil tinnitus zelf liever niet horen. Help me er niet aan herinneren. Ik wil het vergeten.

Nu zijn er weer, luid en duidelijk, die fluittonen in mijn hoofd.
Fel, schel, snerpend.
Maar ik ga ze zo dadelijk weer vergeten.
Hoe?
Gewoon helemaal opgaan in iets anders.
Miljoenen mogelijkheden liggen voor ook in jouw leven voor het oprapen.
Hou ervan!
Kies ze met smaak!
Laat je er lustig door meeslepen.
Sta op, beweeg, zing, lach, praat, eet, drink, poep, schrijf, ontmoet, kijk, luister naar vogels, dank, vrij etc.
Ik kan het omdat ik weet dat het kan.
En omdat het telkens lukt, heb ik een diep vertrouwen gekregen in de goede afloop.
Die er dan ook telkens weer komt.
Dat gaat maar door.
Het leven is een wonderlijk verschijnsel waarin je mee mag doen met toveren.

Dag!

 

* Milton Erickson in zijn seminar “Een introductie in de studie en toepassing van hypnose in de behandeling van pijn” (Seattle Washington, 21-23 mei 1965)
=
=

 

2 reacties

 1. Helemaal mee eens, vergeet het, kan een obsessie worden en dan heb je geen leven meer. Denkt dat het nooit meer overgaat, dat je de deur niet meer uit kan. Voornamelijk is het paniek en angst. Je laat de tinitus je leven regeren. Terwijl je dit leest denk je vast, gaat mij niet lukken maar je bent sterker dan je denkt. Vergeet de piep, niet luisteren naar je piep in stille ruimte, niet steeds luisteren of die er nog zit, als je hem weer hoort, laat het gaan. Ga niet allerlei sites bezoeken, gekmakend. Positief verhalen lees je zelden. Het lukt als je het vergeet!

  • pijn-verminderen

   Dat heb je krachtig verwoord, Barbara. Dank je wel. 😀
   Nu hoor ik de geluiden zelf weer, en de druk op mijn oren erbij… maar dat was echt een hele tijd geleden dat ik dat bemerkt heb. En nu ga ik mezelf weer afleiden en het vergeten.
   Groet, Tura

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *